Om BBC Studios Nordic Sverige

BBC Studios Nordic Production Sweden AB, producerar succéserien Klassen för Sveriges Television som 2018 utmärktes med tv-priset Kristallen för bästa barnprogram. Serien har gjorts i 5 säsonger och 2 spinoffserier vid namn Klassresan. Varje säsong av Klassen har fått top-ratings på SVT Barn.

Bland tidigare produktioner för svenska marknaden märks dokumentärserien Morgans Mission – där vi får följa skådespelaren Morgan Allings kamp mot mobbning och kränkningar. Tillsammans med en av Sveriges främsta mobbningsforskare tar han sig an en vanlig skolklass för att ge dem nya kunskaper och erfarenheter, som förändrar dem för alltid. BBC Studios Nordic Sweden AB har också producerat Den sjungande Trappuppgången.

BBC Studios Nordic Production Sweden AB arbetar för viktiga och levande historier i världar, som fångar en stor publik. Vi utvecklar tv-koncept främst inom fiktion, scripted-reality, livstil/fakta och dokumentär. Vi utgör den svenska delen av BBC Studios Nordic Productions som producerar TV i Danmark, Norge och Sverige vilket gör att vi har goda möjligheter till Nordiska samproduktioner.

BBC Studios Nordic Production A/S – Sverige
BBC Studios Nordic Production A/S – Sverige